Competitie

Introductie

In de competitie moeten alle verenigingen het maar weer waarmaken. Op de Milky Milky pagina kun je de competitie verslagen lezen. Hier staan de regels van de competitie en andere belangrijke dingen.

Regels

Een officile competitie duurt 9 weken. Er wordt elke zaterdag een wedstrijd gehouden. Gewoonlijk zijn er 3 tot 4 competities per jaar, maar dat hangt volledig van het weer af. Nu kunnen we bijvoorbeeld een wintercompetitie rijden, omdat het een zachte zomer is geweest. Aan een competitie doen over het algemeen 9 verenigingen mee, omdat er gewoonweg niet meer verenigingen zijn in Nederland. De Milky Milky vereniging is er een van. Hieronder kun je lezen welke andere verenigingen er nog meer zijn.
Een competitie weiland moet aan een aantal eisen voldoen. Hij moet bijvoorbeeld 47,45 x 46,39 m groot zijn, en het gras moet groen zijn. Let wel, het gras! Rijden op een weiland van hooi of zo is niet toegestaan. Er mogen ook niet teveel paardebloemen in de wei staan, een maximaal aantal van 63 is toegestaan, mist goed verspreid over het hele wieland, anders kan de race niet doorgaan, omdat de koe dan teveel afgeleid wordt. Ook moet er een omheining zijn, maar die omheining mag geen beek of sloot zijn, want daar zouden de koeien in kunnen vallen, en dat is niet de bedoeling. De supporters moeten op een afstand van 10 meter van het weiland verwijdert zijn, en daar gehouden worden, maar dat is meestal niet zo'n probleem, want Koe Rijden met Kaas supporters zijn over het algemeen heel sportief. Verder gelden de regels, zoals die beschreven staan onder de spelregels.

Verenigingen

Er nemen 9 verenigingen deel aan de competitie van de NKRKB. Deze verenigingen zijn:
1]Milky MilkyLeunen/Meerlo/Wanssum
2]MuuuuhhhhManchester
3]Strong CowsAmsterdam
4]Heavy CheeseLonden
5]Kantenaar KoeGezamelijk orgaan van alle verenigingen in Drente
6]Quick CowsGezamelijk orgaan van alle verenigingen in Hamburg
7]Pak die kaas!Rotterdam
8]K.R.K.V.W.Waspik
9]Go 4 it!Antwerpen

Iedere vereniging heeft zo'n 4 5 profrijders, die competitie rijden. Sinds kort heeft Strong Cows zelfs de befaamde international Ole Nijboer gecontracteerd, een zeer bequaam koerijder. Bij de Milky Milky vereniging hebben we 4 profrijders, te weten Meelkop, Geurts, Schkens en Blomsma. Allen hebben ze de Dan (zie Regels) al in hun bezit.

Grandslam Toernooien

Als de competitie ten einde loopt, zijn er enkele grandslam toernooien die georganiseerd worden in het buitenland. Wimbledon is er een van, en daar heeft de Milky Milky afgelopen jaar de hoofdprijs gehaald. Bij een grandslam zijn er een of twee afgevaardigen van de vereniging die daar heen gaan en strijden tegen 's werelds beste koerijders. Het plaatsen gaat volgens een lotingssysteem. Als je hoog in de wereldranglijst staat, word je eerder geplaatst voor zo'n grandslam. Je hebt dan de voorrondes, daar speel je in poule verband tegen 4 andere tegenstanders. De 2 met de meeste punten gaan verder naar de volgende ronde, en ontmoeten daar respectievelijk de nummer 2 en de nummer 1 van een andere poule. En zo klim je steeds hoger op, tot je in de finale staat. Het gaat wat dat betreft net zoals bij tennis.

Winter Sport

Als we te maken hebben met een strenge winter, wordt er geen competitie gereden. In zo'n geval gaan we op wintersport naar een land waar bergen met sneeuw zijn, bijvoorbeeld Oostenrijk of Zwitserland. Dan gaan we daar Koe Glijden met Kaas, wat een ontzettend leuke bezigheid is. De koeien krijgen dan allemaal een extra dikke trui aan met opgenaaide sponsor emblemen. De koeien krijgen dan speciale ski's ondergebonden en dan gaan we met kaas van de helling af, met snelheden van soms wel meer dan 60 kilometer per uur! Dat geeft echt een enorme kick. Helaas is de wintersport van korte duur, omdat het heel uitputtend is voor de koeien om de hele tijd naar beneden te glijden en dan weer naar boven te gaan. Meestal zijn we 1 2 weken van huis weg, in de kerstvakantie. En na het glijden genieten we natuurlijk allemaal, zowel koe als beglijder, van de aprs ski! Dit jaar hebben we ook een wintercompetitie omdat het weer nog vrij goed is en de koeien het nog goed uithouden zonder al te dikke kleren, want dat geeft hinder bij het rijden.


nieuws