Materialen

Introductie

Volgens de regels mag je geen overbodige attributen meenemen tijdens het koe rijden. Welke attributen mag je dan wel meenemen? En welke materialen worden er bij de training gebruikt? Dat kun je hier lezen.

Trainingsmateriaal

Bij de training maken wij, van de Milky Milky vereniging gebruik van een Beemster kaas van 10 kg. Wij gebruiken zwart bonte koeien, het Bretonse ras uit Frankrijk. Dit zijn de zwart witte koeien die je overal in de wei ziet staan. Rood bonte koeien zijn over het algemeen wat trager dan zwartbonte koeien. Iedere training rijden we op de vaste koe en op de reserve koe. In de winter, als we op wintersport zijn in Oostenrijk en het koe glijden met kaas beoefenen, zien wevaak dat er daar gegleden wordt op de Simmenthaler, een koeien ras uit Zwitserland die zich uitstekend leent voor het koe glijden. Daarom verliezen we daar meestal. Verder maken we gebruik van borstels om de koeien te kammen. Dit zijn gewone borstels zoals ze die ook bij paarden gebruiken. Wij hebben onze eigen trainingspakken van de sponsors gekregen, van MelkUnie en Beemster. Die dragen we dan ook op de training en tijdens een competitie race of toernooi.
Om de koeien schoon te houden maken we gebruik van speciale diervriendelijk shampoo van Head & Shoulders, omdat roos natuurlijk heel irritant is, zowel voor de koe als voor de berijder. De hoeven van een koe worden elke avond gepoetst met een Braun Elektrische tandenborstel, alleen dan met staaldraad in plaats van varkensharen. Onze melkmachine waarmee we de koeien iedere dag twee keer melken lenen we van Boer Gerrit. Het gras dat we aan onze koeien te eten aan bieden is van een zeer hoge kwaliteit en men heeft ons al vaak gevraagd of ze het mochten gebruiken als voetbalveld, maar daar hebben we niet mee in kunnen stemmen, omdat het gras dan kapot gaat. Het gras is bemest met onze eigen gemaakte kunstmest, Poepie [tm]. Deze kunstmest is uitstekend geschikt voor het kweken van gras. De koeien worden bij ons heel goed verzorgd en zo komt het ook dat we al veel toernooien hebben gewonnen.

Competitie en Toernooi materiaal

Tijdens de competitie maken we de hele tijd gebruik van dezelfde koe, maar iedere koerijder heeft een reserve, voor het geval dat zijn koe onwel wordt. Ook gebruiken we hier weer een Beemster kaas van 10 kg, tenzij het toernooi regelement voorschrijft dat de kaas een ander gewicht moet hebben. Iedere koe rijden met kaas vereniging mag zijn eigen merk kaas meebrengen, en wij hebben gekozen voor Beemster, het merk uit de kaas winkel van Meelkop in Wanssum. Verder dragen we natuurlijk onze gesponsorde trainingspakken van MelkUnie en Beemster. Op grote grandslam toernooien als Wimbledon, waar we lang van huis zijn, nemen we onze caravaan mee. Deze bestaat uit 4 vrachtauto's met aanhang met het Milky Milky logo en sponsor logo's en 3 jeeps ook met Milky Milky logo en sponsor logo's. In de 4 vrachtauto's met aanhang vervoeren we de koeien van onze vereniging. Dit geschiedt op een zeer diervriendelijke wijze, en de koeien zitten niet dicht op elkaar bijeen gepropt in een veevervoer vrachtwagen. Als we op wintersport gaan naar Oostenrijk nemen we een extra vrachtauto mee met ski's en kleding voor de koeien, want anders vriezen de arme beesten dood.


nieuws