Milky Milky

Introductie

De Milky Milky vereniging is dé Koe Rijden met Kaas vereniging in de regio Noord Limburg. Zijn geschiedenis gaat ver terug, en wordt beschreven onder Historie. Hier kun je ook de Competitie Verslagen lezen en wat over onze Sponsors.

De Roemrijke Historie van de Milky Milky Vereniging

De geschiedenis van de Milky-Milky Vereniging gaat ver terug. Om precies te zijn héél ver terug. Toch zal ik proberen deze geschiedenis zo nauwkeurig magelijk weer te geven, dit om het omvangrijke succes van onze huidige vereniging te verklaren.
De geschiedenis begint in 1768 in Meerlo (een gat in Limburg waarvan in die tijd alleen de inwoners van het bestaan ervan afwisten). Boer Schækens (juist een voorvader van de Schæk), verveelde zich nadat hij de varkens op stal had gezet en de kippen in de stal had gedreven. En het verhaal gaat dat boer Schækensjuist op dat moment de op een na geniaalse inval kreeg van zijn leven (de geniaalste inval was dat als je radijsjes eerst nat maakt en dan in de vriezer legt ze dan langer vers blijven). Hij liep naar binnen, pakte een kaas, rende naar de stal en pakte een koe. Stormde naar het gras en reed naar een weiland, en voilà, het Koe Rijden met Kaas was geboren. Waarom hij niet een brood, een vis of een krat bier pakte, weet niemand en dat zal altijd het geheim van boer Schækens blijven.
Maar oke, verder. Al snel verspreidde de nieuwe sport zich door het hele gat en toen een paar maanden later ontdekkingsreiziger Meelkop uit de wereldstad Wanssum de sport in de beschaafde wereld introduceerde, waren de remmen losgeslagen en werd Koe Rijden met Kaas volkssport nummer 1! Niet alleen in de Lage Landen werd het Koe Rijden met Kaas een succes, maar in geheel Europa (Duitsland: "Kuhreiten mit Käse", Spanje: "Montar a caballo de la vaca con queso", Frankrijk: "Équitation de vache avec du brie" en zelfs Zweden: "Ko ridande med ost", Noorwegen: "Kua gjøre narr av med osten" en Finland: "Masentaa ajava avulla juusto"). Immigranten uit Europa namen de sport mee naar Amerika waar ze de sport verkrachten tot rodeo rijden. In 1770 werd de Milky Milky vereniging opgericht als bond voor Nationale Koerijders (hiermee is de Milky Milky vereniging een voorloper van de ANWB).
De laatste jaren is het entousiasme met betrekking tot het Koe Rijden met Kaas wat teruggelopen, vanwege allerlei oorzaken zoals de Debiele Koeien Ziekte, Hooiluis enzovoorts. De Milky Milky vereniging heeft dit zich enorm aangetrokken, en heeft dan ook als doel gesteld om het imago van de sport weer op te vijzelen tot het eens zo grote imago zoals dat was in 1770. Vandaar dat deze website opgezet is. Ik hoop u hierbij voldoende geïnformeerd te hebben over onze historie.
Was getekend, De Voorrijder


Competitie Verslagen

COMPETITIE-VERSLAG 20 FEB 1999

Na de welverdiende amusante en ontspannende Wintercompetitie begonnen koe-gladiatoren vandaag met de eerste van de vier competities. Aan deze competitie nemen negen verenigingen deel met hun wereldberoemde koestrijders. De volgende vertegenwoordigers van de negen verenigingen namen aan de wedstrijd van 20 feb deel:

Arno Geurts-Milky Milky
James Cowd-Muuuuhhh
Boer Hans-Strong Cows
Frits Jannsen-Heavy Cheese
Boer Jennekens-Kantenaar Koe
Boer Veenstra-Quick Cows
Herman de Goede-Pak die kaas!
Albrecht van den Walle tot den Sloot-K.R.K.V.W.
Mark Blomsma-Go 4 it!

Wedstrijdverslag:
Ronde1: Na een wat saaie start gaan Arno Geurts en Mark Blomsma er vandoor in de eerste bocht (de zogenaamde klaascurve)Het hele veld blijft even beduust achter James Cowd verliest zelfs z`n kaas en wordt gediskwalificeerd.
Ronde2: Arno en Mark houden een voorsprong van 12,63 meter maar het veld accellereert onder aanvoering van Boer Jennekens.Herman de Goede kan echter niet meekomen vanwege een klapkoe.*
Ronde3: Even niet opgelet.......sorry.
Ronde4: Het veld heeft de twee koplopers ingelopen en er volgt een massaspurt die gewonnen wordt door Boer Veenstra gevolgd door Arno Geurts. De gehele uitslag:

1.Boer Veenstra-Quick Cows
2.Arno Geurts-Milky Milky
3.Frits Janssen-Heavy Cheese
4.Boer Hans-Strong Cows
5.Boer Jennekens-Kantenaar Koe
6.Albrecht-K.R.K.V.W.
7.Mark Blomsma-Go 4 it!
uitgevallen: James Cowd, Herman de Goede.

De tussenstand is uiteraard hetzelfde als de uitslag van deze wedstrijd. De voorspelling van de winnaar van volgende week werd gedaan door Joost Proost(harde kern Kantenaar Koe)Hij meent dat Karel Maenkenpoot volgende week wint. WE ZULLEN ZIEN....WE ZULLEN ZIEN.

COMPETITIE-VERSLAG 27 FEB 1999

Dag beste koe-vrinden, hier volgt het verslag van de tweede competitie-ronde. De deelnemers op deze mooie zaterdagmorgen waren:

Maurice Schaekens-Milky Milky
Ernest P.Worrell-Muuuuhhhh
Ole Nijboer-Strong Cows
Larus Oivind-Heavy Cheese
Harrie van Dinxperlo-Kantenaar Koe
Jakke Thorvadur-Quick Cows
Henrie de la Vache-Pak die kaas!
Olivier van den Sloot tot den Walle-K.R.K.V.W.
Bertus Nekker-Go 4 it!

Wedstrijdverslag:
Ronde1: De start is meteen erg heftig; werelds nummer 2 Ole Nijboer stoot vanuit de achterste gelederen op een gruwelijke manier door naar de tweede plaats. Slachtoffer van deze wrede actie werden Larus en Harrie die beiden door de drukgolf van hun koe werden geslagen.
Ronde2: De wedstrijd is na de eerste schokgolf van dit seizoen van Ole enigzins gestabiliseerd. Belangrijkste posities: 1.Henrie 2.OLE 3.de heer Schaekens. Opvallend is de goede grip van alle deelnemers op hun kaas, maar deze competitie wordt dan ook gesponserd door de beste kaas: BEEMSTER-KAAS.
Ronde3: Het gaat er hard aan toe voorin het veld en Henrie kan zich niet langer handhaven op de eerste plaats, die hij moet afstaan aan OLE. Ondanks zijn onderstuur weet Schaekens door te dringen tot de tweede plaats.
Ronde4: De koe van Bertus Nekker slaat op hol door de aanmoedigingen van een overenthousiaste toeschouwer, Bertus weet het edele beest maar ternauwernood in bedwang te houden. De overenthousiaste toeschouwer (ene Heer Blauw) heeft inmiddels een wei-verbod gekregen voor twee weken. De finish:

1.Ole
2.Schaekens
3.Henrie
4.Ernest
5.Olivier
6.Jakke
7.Bertus
no touchdown:Larus en Harrie

DE STAND NA TWEE RONDEN:
  1. Milky Milky 2-16
  2. Strong Cows 2-15
  3. Quick Cows 2-13
  4. K.R.K.V.W. 2-9
  5. Heavy Cheese 2-7
  6. Pak die kaas! 2-7
  7. Muuhhhh ! 2-6
  8. Go 4-it! 2-6
  9. Kantenaar Koe 2-5

De voorspelling van Monica Lewinsky voor de derde ronde: Bill Cowton (winnaar us-open 1998) De KoeBont groet U.

© 1998 Milky Milky. All rights reserved.


Sponsors

Wij van de Milky Milky vereniging gebruiken alleen de beste kazen voor ons rijden. Beemster en Leerdammer. De Beemster gebruiken we voor het wedstrijd rijden, en de Leerdammer voor de competitie, omdat deze kaas makkelijk en lekker is.

De Beemster is een uistekende kaassoort, met een prettige smaak. Op de boterham komt hij vooral tot zijn recht met roggebrood erbij, maar ook op een plakje peperkoek smaakt de Beemster heerlijk. Doordat het een boerenkaas is, en is aangesloten bij de Boer Piet boerenkazen gilde, worden alleen de beste kazen verkocht. De zachte toch naar het pittige leunende smaak garandeerd deze kaas voor succes.
De Leerdammer is ook uitstekend geschikt voor het koe rijden met kaas. Deze kaas ligt gemakkelijk in de hand en lijkt lichter dan de andere, misschien door de vele gaten die erin zitten. Ook de Leerdammer smaakt heerlijk op de boterham, maar komt minder goed tot zijn recht op een plakje peperkoek. De ietwat pittige smaak maakt van deze kaas toch iets bijzonders.


« nieuws