De Training

Introductie

Hier staat onder andere beschreven en getoont waar we zoal trainen. Ook staat er wat informatie over ons befaamde topfok-programma, en de gevolgen daarvan.

De Training

De training geschiedt op een speciaal daarvoor ingericht weiland, het zogenaamde trainingsveld. Dat weiland wordt met de beste zorg verzorgd, namelijk met onze eigengemaakte Poepie [tm] kunstmest. Het gras is van optimale kwaliteit en dat zorgt voor een goede spijsvertering voor de koeien, als ze het eten, maar het is ook fijn om op te lopen, alsof je over een dik tapijt loopt. Dat is natuurlijk heel erg prettig voor de koeien.

Het Trainingsveld

Dit is het trainingsveld in de zomer...
Zomer Wei
... en dit is het trainigsveld in de winter.
Winter Wei

In de winter wordt het dus daarom ook niet gebruikt, omdat dat het gras teveel zou beschadigen. Dan wijken we dus ook uit naar een grote loods met gras erin, waar we dan oefenen, als we tenminste niet op wintersport zijn.

Het Topfok-programma

Onze koeien zijn van extreem goede kwaliteit, dat wil zeggen, diegene die we zelf fokken. Herman, de beroemde stier, was van onze vereniging afkomstig. Wij trainen alleen koeien, en we hebben slechts enkele stieren puur voor de fokkerij, en Herman was over, dus hebben we hem verkocht aan de wetenschap. Altijd nog beter dan direct naar de slagerij, dachten wij maar. We geven onze koeien alleen de beste grassoorten en het zuiverste water te eten en te drinken, en we verzorgen ze heel goed. De koeien hebben het bij Milky Milky echt naar hun zin. Dat blijkt wel uit het volgende voorbeeld. We moesten laatst een koe stallen voor de Quick Cows vereniging, omdat hun stallen vol zaten. Het was maar voor een week, maar toen die week om was, wou de koe niet meer mee terug naar Hamburg! Met veel geduld en moeite hebben we hem uiteindelijk toch in de transport wagen gekregen.

Hier een koe die wordt gemolken volgens onze hand-melk traditie. De boer op de foto is om prive-technische redenen onherkenbaar gemaakt...
Melken


nieuws